Wie zijn wij

Astrid Visser

Ik ben Astrid Visser, 56 jaar en sinds 2006 werkzaam bij Verloskundigenpraktijk De Koggemeer, eerst als waarneemster en later als maat. Wij hebben 2 dochters van 24 en 21 jaar, Eline en Marije. Mijn man en ik wonen nog met 1 dochter in het gezellige dorp Nibbixwoud.

In mijn vrije tijd vind je me vaak op de tennisbaan, op het handbalveld of op de skipiste. Verder houd ik van reizen, lezen en gezellig rommelen in mijn eigen tuin.

Ik ben nu al bijna 14 jaar verloskundige en ben na mijn opleiding direct in Spierdijk komen werken. Voordat ik de opleiding verloskunde ben gaan doen heb ik nog 12 jaar

als Ergotherapeute gewerkt in een revalidatiecentrum en verpleeghuis.

Pas toen ik zelf kinderen kreeg wist ik dat ik de verloskunde in wilde gaan.

Het werken in een kleine plattelandspraktijk als in Spierdijk bevalt me goed.

Het werken met nuchtere mensen die het mooiste in hun leven staan te beleven

vind ik prachtig en daar wil ik jullie graag in begeleiden. Een band kunnen opbouwen met de zwangere dames en hun partner en samen toeleven naar de  bevalling vind ik het mooie aan het werken in een praktijk als de onze.

Uit ervaring weet ik hoe belangrijk een zwangerschap is in het leven van een vrouw, welke onzekerheden je tegen kan komen en waar de behoefte aan begeleiding kan liggen.

Ik vind het nog steeds heel bijzonder jullie hierin te mogen en kunnen begeleiden.

Graag tot ziens, Astrid

 

Eva Langedijk

Ik ben Eva. Ik woon in Hoorn en ben moeder van een lief zoontje. Zelf kom ik uit een groot gezin van vijf kinderen. Mijn moeder vertelde altijd stralend over haar zwangerschappen. En dat gaf mij zo’n warm en bijzonder gevoel.

In 2011 ben ik afgestudeerd als verloskundige en ben ik gelijk in deze leuke verloskundigenpraktijk gaan werken. De persoonlijke betrokkenheid bij cliënten maakte dat ik mij hier meteen op mijn plek voelde.

Vlak daarna ben ik begonnen met de echoscopie opleiding en sindsdien maak ik bij onze zwangeren de vroege echo’s rond 8 weken.

Als verloskundige ben je betrokken bij een grote levensgebeurtenis. Je begeleidt mensen van het prille begin van de zwangerschap tot een aantal weken na de geboorte van hun kindje. Dat is mooi en bijzonder.

Het is mijn streven om zwangeren en hun partners rust en vertrouwen te geven in de zwangerschap en tijdens de bevalling.

Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten. Groetjes Eva.

 

 

 

 

 

 

 

Suzanne Koster

Ik ben sinds 2005 als verloskundige werkzaam in deze praktijk die ik met twee andere verloskundigen heb opgestart. Toentertijd was er hier in Koggenland en in een deel van Opmeer geen verloskundige en deed de huisarts de bevalling. Tenminste als het onder werktijd was. S avonds en ‘s nachts en in het weekend moest je naar het ziekenhuis voor de bevalling en werd je geholpen door  verloskundigen van praktijken elders uit West-Friesland.

Verloskunde is een ontzettend boeiend vak. Vrouwen zijn niet ziek maar wel zwanger: er wordt nieuw leven gecreëerd, hoe wonderbaarlijk en mooi is dat. Ik vind het een voorrecht om de zwangere en de partner en de baby te kunnen begeleiden in deze fase van hun leven.

In het contact vind ik het belangrijk dat vrouwen zich veilig voelen bij mij en in de praktijk. Dat ze zichzelf kunnen zijn. En alle vragen durven te stellen. Ik streef naar het geven van dusdanige begeleiding dat vrouwen begrijpen wat er gebeurd, vertrouwen ervaren en ervaren hoe krachtig ze zijn.

Ik ben zelf jong moeder geworden van twee leuke, inmiddels volwassen kinderen ( een zoon en een dochter) en ik heb als veertiger nog een derde pracht kind gekregen, een meisje. Dat maakt dat ik nog midden in de kinderdingen zit. Ik ben bij alle drie mijn kinderen thuis bevallen, met wel twee keer daarna een ritje naar het ziekenhuis voor het een en ander.

Als ik vrij ben dan sta ik graag op het ijs van de ‘Westfries’: oefenen op mijn techniek of meters maken. Verder hou ik erg van wandelen, lekker in huis rommelen en buiten in de tuin wroeten en van lezen en tekenen.

 

Ik hoop jullie te ontmoeten tijdens de zwangerschap, liefs Suzanne

 

Kelly Peerdeman

Ik ben Kelly Peerdeman en, op een paar jaar in Hoogwoud na, woon ik al mijn hele leven in Obdam.

In 2010 ben ik aan de verloskunde Academie Amsterdam afgestudeerd als verloskundige. Vanaf dat ik wist dat dit beroep bestond wist ik het zeker, ik wil verloskundige worden! Verloskunde was een pittige opleiding maar ik heb nog geen dag spijt gehad.

Ook al heb ik ontzettend veel kindjes op de wereld mogen begeleiden, het wordt nooit gewoon. Het blijft een bijzonder proces van zwangerschap tot geboorte. Ik vind het daarom ook een eer om hierbij aanwezig te mogen zijn.

In de jaren heb ik mij ontwikkeld tot een verloskundige die het normale (fysiologische) proces van zwangerschap en geboorte stimuleert. Mijn West-Friese nuchterheid helpt daar goed in mee. Toch vind ik het ook een uitdaging om mij zoveel mogelijk aan te passen aan de wensen en behoeften van de zwangere en haar partner.

In de jaren die ik werk, merkte ik dat er steeds minder als normaal wordt geaccepteerd. Er wordt sneller ingegrepen en ik vroeg mij af of dit altijd wel juist was. Dit is een van de redenen waarom ik eind 2017 een master gezondheidswetenschappen ben gaan volgen aan de VU in Amsterdam. Hierin volg ik een richting voor verloskundigen waarbij ik word onderwezen door de beste docenten met de nieuwste onderzoeken en inzichten. Ik hoop in 2020 af te studeren van de VU.

Naast dat ik verloskundige ben, heb ik trainingen gevolgd waarbij ik bevoegd en bekwaam ben in het plaatsen van spiraaltjes. Ik plaats vanaf 2015 verschillende spiraaltjes, meestal bij vrouwen die net bevallen zijn, maar ook kan dit als je nog nooit zwanger bent geweest. Ik merk dat ik heel blij word van de afwisseling in mijn werk.

In 2010 en 2011 heb ik gewerkt bij de Koggemeer en sinds de zomer van 2019 ben ik hier weer terug. De grootte van de praktijk, de persoonlijke zorg en het net even iets extra’s over hebben voor een zwangere of kraamvrouw maakt dat ik hier helemaal op mijn plek zit.

Wil je toch nog iets meer over mij weten? Vraag het mij tijdens het spreekuur. Liefs Kelly

 

Lynn Jongeneel

Ik ben Lynn Jongeneel, geboren in 1996 na een mooie thuisbevalling en woon in Avenhorn.

Toen ik op de basisschool moest tekenen wat ik later wilde worden tekende ik een moeder met een baby op haar arm. Sinds ik het een naam kan geven zeg ik tegen iedereen die het vraagt dat ik verloskundige wil worden. Toen ik na het VWO meteen werd toegelaten op de Verloskunde Academie in Amsterdam ben ik er dan ook helemaal voor gegaan.

In juli 2019 ben ik na het afronden van de vierjarige opleiding beëdigd tot verloskundige! Ik heb tijdens mijn studie twee keer stage gelopen bij de Koggemeer en kon in juli meteen aan de slag als waarneemster in deze leuke praktijk!

Iedereen zegt mij altijd dat ik een erg mooi en bijzonder beroep heb en dat besef ik mij dan ook iedere dag. Geen dag is hetzelfde en elke (aanstaande) vader of moeder is anders, dat maakt dit vak zo leuk en uitdagend. Ik vind het belangrijk dat een zwangere en haar partner zich vrij voelen om alles te kunnen bespreken en om zo in de zwangerschap een vertrouwensband op te bouwen. Het begeleiden van de bevalling blijft keer op keer het meest bijzondere wat er is en het grote geluk dat wij zien in de kraamweek is natuurlijk de kers op de taart. Ik vind het belangrijk dat alle zwangeren en partners in een van de mooiste periodes van hun leven worden begeleid op een manier die bij hen past. Ik kijk er naar uit jullie allemaal te ontmoeten in de praktijk!

Verloskundigenpraktijk De Koggemeer

Spierdijkerweg 119 A
1641 LW Spierdijk
Telefonisch spreekuur 0229-563 525 of 06-537 05 797
Dienst/Spoed telefoon 0229-563 525 of 06-2357 22 00
Fax 0229-563 123
E-mail info@dekoggemeer.nl
Website www.dekoggemeer.nl