Wie zijn wij

Astrid Visser

Ik ben Astrid Visser en sinds 2006 werkzaam bij Verloskundigenpraktijk De Koggemeer, eerst als waarneemster en later als maat. Mijn man en ik hebben 2 volwassen dochters en wonen in het gezellige dorp Nibbixwoud.

In mijn vrije tijd vind je me vaak op de tennisbaan, op het handbalveld of op de skipiste. Verder houd ik van reizen, lezen en gezellig rommelen in mijn eigen tuin.

Ik ben nu al lange tijd verloskundige en ben na mijn opleiding direct in Spierdijk komen werken. Voordat ik de opleiding verloskunde ben gaan doen heb ik nog 12 jaar als ergotherapeute gewerkt in een revalidatiecentrum en verpleeghuis.

Pas toen ik zelf kinderen kreeg wist ik dat ik de verloskunde in wilde gaan.

Het werken in een kleine plattelandspraktijk als in Spierdijk bevalt me goed.

Het werken met nuchtere mensen die het mooiste in hun leven staan te beleven

vind ik prachtig en daar wil ik jullie graag in begeleiden. Een band kunnen opbouwen met de zwangere dames en hun partner en samen toeleven naar de  bevalling vind ik het mooie aan het werken in een praktijk als de onze.

Uit ervaring weet ik hoe belangrijk een zwangerschap is in het leven van een vrouw, welke onzekerheden je tegen kan komen en waar de behoefte aan begeleiding kan liggen.

Ik vind het nog steeds heel bijzonder jullie hierin te mogen en kunnen begeleiden.

Graag tot ziens, Astrid

 

Suzanne Koster

Ik ben sinds 2005 als verloskundige werkzaam in deze praktijk die ik met twee andere verloskundigen heb opgestart. Toentertijd was er hier in Koggenland en in een deel van Opmeer geen verloskundige en deed de huisarts de bevalling. Tenminste als het onder werktijd was. S avonds en ‘s nachts en in het weekend moest je naar het ziekenhuis voor de bevalling en werd je geholpen door  verloskundigen van praktijken elders uit West-Friesland.

Verloskunde is een ontzettend boeiend vak. Vrouwen zijn niet ziek maar wel zwanger: er wordt nieuw leven gecreëerd, hoe wonderbaarlijk en mooi is dat. Ik vind het een voorrecht om de zwangere en de partner en de baby te kunnen begeleiden in deze fase van hun leven.

In het contact vind ik het belangrijk dat vrouwen zich veilig voelen bij mij en in de praktijk. Dat ze zichzelf kunnen zijn. En alle vragen durven te stellen. Ik streef naar het geven van dusdanige begeleiding dat vrouwen begrijpen wat er gebeurd, vertrouwen ervaren en ervaren hoe krachtig ze zijn.

Ik ben zelf jong moeder geworden van twee leuke, inmiddels volwassen kinderen ( een zoon en een dochter) en ik heb als veertiger nog een derde pracht kind gekregen, een meisje. Dat maakt dat ik nog midden in de kinderdingen zit. Ik ben bij alle drie mijn kinderen thuis bevallen, met wel twee keer daarna een ritje naar het ziekenhuis voor het een en ander.

Als ik vrij ben dan sta ik graag op het ijs van de ‘Westfries’: oefenen op mijn techniek of meters maken. Verder hou ik erg van wandelen, lekker in huis rommelen en buiten in de tuin wroeten en van lezen en tekenen.

 

Ik hoop jullie te ontmoeten tijdens de zwangerschap, liefs Suzanne

 

Kelly Peerdeman

Ik ben Kelly Peerdeman en, op een paar jaar in Hoogwoud na, woon ik al mijn hele leven in Obdam.

In 2010 ben ik aan de verloskunde Academie Amsterdam afgestudeerd als verloskundige. Vanaf dat ik wist dat dit beroep bestond wist ik het zeker, ik wil verloskundige worden! Verloskunde was een pittige opleiding maar ik heb nog geen dag spijt gehad.

Ook al heb ik ontzettend veel kindjes op de wereld mogen begeleiden, het wordt nooit gewoon. Het blijft een bijzonder proces van zwangerschap tot geboorte. Ik vind het daarom ook een eer om hierbij aanwezig te mogen zijn.

In de jaren heb ik mij ontwikkeld tot een verloskundige die het normale (fysiologische) proces van zwangerschap en geboorte stimuleert. Mijn West-Friese nuchterheid helpt daar goed in mee. Toch vind ik het ook een uitdaging om mij zoveel mogelijk aan te passen aan de wensen en behoeften van de zwangere en haar partner.

In de jaren die ik werk, merkte ik dat er steeds minder als normaal wordt geaccepteerd. Er wordt sneller ingegrepen en ik vroeg mij af of dit altijd wel juist was. Dit is een van de redenen waarom ik eind 2017 een master gezondheidswetenschappen ben gaan volgen aan de VU in Amsterdam. Hierin volg ik een richting voor verloskundigen waarbij ik word onderwezen door de beste docenten met de nieuwste onderzoeken en inzichten. Ik hoop in 2020 af te studeren van de VU.

Naast dat ik verloskundige ben, heb ik trainingen gevolgd waarbij ik bevoegd en bekwaam ben in het plaatsen van spiraaltjes. Ik plaats vanaf 2015 verschillende spiraaltjes, meestal bij vrouwen die net bevallen zijn, maar ook kan dit als je nog nooit zwanger bent geweest. Ik merk dat ik heel blij word van de afwisseling in mijn werk.

In 2010 en 2011 heb ik gewerkt bij de Koggemeer en sinds de zomer van 2019 ben ik hier weer terug. De grootte van de praktijk, de persoonlijke zorg en het net even iets extra’s over hebben voor een zwangere of kraamvrouw maakt dat ik hier helemaal op mijn plek zit.

Wil je toch nog iets meer over mij weten? Vraag het mij tijdens het spreekuur. Liefs Kelly

 

Verloskundigenpraktijk De Koggemeer

Spierdijkerweg 119 A
1641 LW Spierdijk
Telefonisch spreekuur 0229-563 525, optie 2
Dienst/Spoedtelefoon  0229-563 525, optie 1
Fax 0229-563 123
E-mail info@dekoggemeer.nl
Website www.dekoggemeer.nl