Informatieavonden

Informatieavond over de bevalling

Binnen de afspraken op het spreekuur hebben wij niet genoeg tijd om jullie goed voor te lichten over de bevalling. Daarom zijn wij samen met de GGD Hollands Noorden de voorlichtingsavond over de bevalling begonnen.

De voorlichtingsavond is zowel voor jou als voor je partner informatief. Er zal onder meer besproken worden wat je praktisch kunt verwachten en doen tijdens de bevalling, wat een positief effect heeft op de bevalling en wat een negatief effect heeft. Er zal gesproken worden over de thuisbevalling dan wel bevallen in het ziekenhuis onder onze leiding, hoe ziet dat er uit en wat kun je verwachten en welke spullen nemen wij mee. En wat gebeurt er als we jullie moeten overdragen naar de gynaecoloog?

De verschillende vormen van pijnbestrijding die mogelijk zijn en wat de voor- en nadelen daarvan zijn, zullen ook aan bod komen tijdens deze voorlichtingsavond.

Er worden meerder avonden georganiseerd in het jaar. Het is het meest praktisch als je er een kiest die rond de 30 weken zwangerschap ligt. Want met 34 weken zullen wij met jullie persoonlijk op de praktijk de belinstructies voor de bevalling en jullie mogelijke bevalplan doornemen.

 

De avond is gratis. Het start om 19.30 en duurt ongeveer tot 21.00 uur. De data zijn:

De eerste live avond die wij weer gaan geven is op 24 augustus 2021.

Zie voor de overige avonden de website van de GGD hieronder.

 

Hij wordt gegeven in De Schakel, Pastoor Meriusstraat 2, 1715VA, Opmeer

Meld je aan via de website van de GGD Hollands Noorden: Informatieavond over de Bevalling

Informatieavond over borstvoeding

Borstvoeding is de beste voeding voor jou en de baby. Borstvoeding is helemaal afgestemd op alle voedingsbehoeftes van jouw baby. En helpt de baby een goede start te maken. De ervaring leert dat het opstarten van de borstvoeding soms een leerproces is zowel voor jou als de baby. Hoe meer je begrijpt hoe borstvoeden werkt hoe beter je hier op in kunt spelen.

Ons advies is om een gratis borstvoedingsavond bij te wonen die gegeven wordt door een deskundige. Neem je partner mee. Zo zijn jullie goed voorbereid.

Opgeven kan via de website van de GGD Hollands Noorden: Informatieavond over Borstvoeding

Rondleiding op de verloskamers

Als je weet dat je in het ziekenhuis wilt of moet bevallen dan kan het van te voren fijn zijn om alvast een kijkje te nemen op de verlosafdeling en de verloskamers. Zo is alles toch wat minder nieuw als je gaat bevallen en kun je je tijdens de bevalling meer ontspannen.

In het Dijklanderziekenhuis worden daarvoor rondleidingen georganiseerd. Je kunt meer informatie hierover vinden op de website van het Centrum voor geboortezorg: Rondleiding Centrum voor geboortezorg – Centrum voor geboortezorg

Verloskundigenpraktijk De Koggemeer

Spierdijkerweg 119 A
1641 LW Spierdijk
Telefonisch spreekuur 0229-563 525 of  06-537 05 797
Dienst/Spoedtelefoon 0229-563 525 of 06-2357 22 00
Fax 0229-563 123
E-mail info@dekoggemeer.nl
Website www.dekoggemeer.nl