Coronavirus en onze praktijk

Beste zwangeren en partners, om de kans op verspreiding van en besmetting met het COVID-19 virus zo klein mogelijk te houden hebben wij ook binnen onze praktijk aanpassingen moeten doen. Per 1 juli zijn dat:

 

Blijf bij Covid-19 klachten ( temperatuur boven de 37,5 graden, verkouden, hoesten, niezen, keelpijn, smaak- en of reukverlies) thuis. Ook als er iemand in het gezin is met Covid-19 blijf je thuis.

Bel ons spoednummer of mail ons zodat wij een passende oplossing kunnen zoeken.

Laat je testen bij klachten, rijksoverheid-testen op corona

 

De partners mogen mee naar alle controles op de praktijk.

 

Het is nog niet de bedoeling dat kinderen of andere familieleden meekomen tijdens de controles.

 

Op het spreekuur en in de wachtkamer kun je je handen ontsmetten. We proberen zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden. Dat gaat natuurlijk niet bij het uitwendig onderzoek, bloeddruk meten en bij bloedafname.

 

In de wachtkamer geldt ook 1,5 meter afstand, wacht zo nodig nog even buiten of in de auto.

 

Het inloopspreekuur komt voorlopig nog te vervallen.

 

Er is vrije keus in de plaats waar jullie willen bevallen. Er mag naast je partner nog één iemand extra aanwezig zijn zowel tijdens de bevalling thuis als in het Dijklanderziekenhuis, bijvoorbeeld een moeder, een zus, een geboortefotograaf of een doula .

 

Wij komen in de kraamweek 2 keer bij jullie thuis voor een kraamvisite, op de andere dagen in de kraamtijd maken wij een afspraak voor een telefonische controle met jou of de kraamverzorgster. Check de website van jullie kraamzorg organisatie voor richtlijnen over bezoek in de kraamweek.

 

De 22 weken prik via de GGD, zie ggdhollandsnoorden.nl en de NIPT en bloedafnames waarvoor je van ons een lab formulier hebt gekregen gaan gewoon door. Zie voor open prikpunten: dcwf.nl

 

De aangifte na de geboorte wordt digitaal gedaan in de gemeente waarin de baby is geboren. Je krijgt van ons digitaal een geboorteverklaring.

 

De hielprik en de gehoorscreening vind normaal plaats rond dag 5 tot 7 in de kraamweek.

 

Er is een richtlijn van het RIVM over zwangerschap werk en Covid-19

 

Download je Zwangerapp zodat jij altijd je meest up-to-date zwangerschapscontroles bij je hebt.

 

Wil je meer informatie over zwangerschap en het Corona-virus kijk dan op de.verloskundige.nl en op de site van het RIVM