Coronavirus en onze praktijk

Beste zwangeren en partners,

Per 10 maart 2023 zijn de Corona maatregelen vervallen. Veel mensen hebben inmiddels een goede afweer tegen Corona en nog maar weinig mensen worden ernstig ziek van de huidige virusvarianten. Je hoeft jezelf niet meer te testen op Corona en ook het advies om je als zwangere te laten vaccineren is vervallen, uitgezonderd mensen met een hoog medisch risico.

Wij vragen jullie wel om regelmatig je handen te blijven wassen en thuis te blijven bij griep- of verkoudheidsklachten (keelpijn, koorts, hoesten, niezen, verkouden, hoofdpijn). Heb je vragen neem contact op met de verloskundige via 0229-563525. Of mail ons op info@dekogemeer.nl

 

Spreekuur:

Familie of een vriendin mogen mee naar het spreekuur.

Het advies blijft om zoveel mogelijk alleen te komen.

Op het spreekuur en in de wachtkamer kun je je handen ontsmetten als je dat wilt.

Als het erg druk is in de wachtkamer wacht dan zo nodig nog even buiten of in de auto.

Het eerste gesprek, de intake, kan op de praktijk plaatsvinden. Het mag ook telefonisch als jullie dat prettig vinden. De vervolg controles zullen, in overleg met jullie, volgens het reguliere schema plaatsvinden.

In Spierdijk wordt iedere twee weken op maandagavond van 19.00 tot 20.00 het hartjesspreekuur gehouden.

De voorlichtingsavonden worden weer gegeven in de Schakel. Jullie kunnen informatie over de voorlichtingsavonden vinden op de homepage van onze website onder het tegeltje ‘Voorlichtingsavonden’. Daar staat ook nog het filmpje van de voorlichtingsavond.

Voor de bloedafnames moet er nog steeds een afspraak gemaakt worden op : dcwf.nl

 

Ziekenhuis:

Bij binnenkomst in het ziekenhuis kun je je handen desinfecteren.

Voor een controle bij de gynaecoloog of op de verlosafdeling mag er met jou als zwangere vrouw een extra persoon meekomen.

Tijdens de bevalling mogen er naast de zorgverleners twee extra personen aanwezig zijn bij je bevalling.

Er mogen per bezoekmoment maximaal twee bezoekers langskomen (de partner geldt als een bezoeker).

 

Bevalling:

Er is vrije keus in de plaats waar jullie willen bevallen.

Er mogen in het Dijklanderziekenhuis tijdens de bevalling naast ons als zorgverleners (verloskundige en kraamverzorgster of verpleegkundige) nog twee begeleiders mee; dus naast de partner mag er nog een ander persoon aanwezig zijn.

Een doula of geboortefotograaf zou dus naast je partner aanwezig kunnen zijn.

Tijdens een thuisbevalling zijn jullie vrij in het aantal personen wat jullie bij de bevalling aanwezig willen hebben.

 

Kraamtijd:

Wij komen in de kraamweek drie keer bij jullie thuis voor een kraamvisite; op dag 2,4 en 8. En op dag 6 maken wij een afspraak voor een telefonische controle.

De hielprik en de gehoorscreening vind normaal plaats rond dag 5 tot 7 in de kraamweek.

De nacontrole 6 weken na de bevalling vindt bij ons op de praktijk plaats. Mochten jullie het prettiger vinden dan kan deze ook telefonisch plaatsvinden.

 

Aangifte:

De aangifte na de geboorte wordt digitaal gedaan in de gemeente waarin de baby is geboren. Je krijgt van ons digitaal een geboorteverklaring.